Creative Stuff

Urmati-ne si pe


Despre Noi

HIRUDOVER  SRL este o firma specializata in cresterea si reproducerea lipitorilor medicinale ( hirudo medicinalis) in captivitate in mediu controlat.

Ferma de liptori  este situata in mun. Codlea din jud. Brasov.

Lipitorile au fost folosite in scop terapeutic inca din antichitate datorita efectelor benefice pe care le au in mentinerea sanatatii omului, insa avantul medicinei moderne le-a atenuat rolul si le-a limitat tot mai mult utilizarea. Chiar si asa sunt doctori increzatori in potentialul medical al lipitorilor si studiile facute de cercetatori au demonstrat ca in saliva lipitorii se gasesc substante care nu pot fi reproduse in laborator.
 

Astazi ele sunt folosite cu succes in clinici de chirurgie plastica si reconstructiva, in ameliorarea diferitelor afectiuni si in industria cosmetica.

Lipitorile folosite in medicina sunt crescute in medii sterile, de aceea folosirea lor este sigura.

 

Biolaboratorul este dotat cu sisteme de control al temperaturii si umiditatii, cu o igiena corespunzatoare unui laborator si are o capacitate de productie pe an de peste 250 000 de exemplare.

 

Biolaboratorul a fost infiintat in anul 2016  si in prezent produce peste 150.000 de exemplerare anual ce sunt apreciate atat pe piata externa cat si pe piata interna ceea ce face ca productia sa creasca anual.

 

Lipitorile pe care le vindem  provin dintr-un lot de mame pentru reproducere  achizitionat de la  crescatoria de lipitori medicinale a firmei Bioapimed -sv SRL , iar anual primim avizul Academiei Romane pentru punerea lor pe piata.

 

Firma este inregistrata la M.M.S.C. si ii sunt eliberate premise CITES de export la cerere pentru clientii din tarile din afara UE.

 

Firma este autorizata sanitar-veterinar si inregistrata/ validata ca exportator de animale vii, fiindu-i eliberate Certificate de Sanatate Animala de Comert Intracomunitar cu numar aprobat  in sistemul  TRACES de  ANSVSA Bucuresti.

 

Firma HIRUDOVER SRL din Brasov este administrata de Veronica Burga specialist in cresterea si reproducerea lipitorilor medicinale in captivitate cu o experienta in domeniu de peste 12 ani.

 

Lipitorile produse de noi sunt certificate fiind apte pentru a fi aplicate in hirudoterapie.